Egyre többen ismerik fel, hogy az egészséges életmódhoz nem csak a megfelelő, változatos táplálkozás szükséges, hanem annak szerves része a rendszeres testmozgás is, amelyet különösen előnyös, ha szabad téren, jó levegőn tudunk végezni. Ez megvalósulhat rendszeres futással, gyaloglással, de akár egy jól felszerelt kondiparkban elvégzett intenzív edzéssel is.

Bár Amerikában már külön kultúrája van a szabadtéren történő testedzésnek, amelyet a köztéri kondipark tesz elérhetővé, Magyarországon még csak az utóbbi években kezdtek épülni az első kondiparkok. Egy ilyen fitnesz park a legtöbb esetben a saját testsúlyos edzést teszi lehetővé, de már vannak olyan profibb kivitelezésű változatok is, ahol komoly súlyokat mozgathatunk meg, ráadásul a friss levegőn.

Nagy előnye továbbá, hogy mivel ezek köztéri parkokban kerülnek kialakításra, így nem kell komoly összegeket fizetni egy-egy konditerembérletért és mégis ugyanolyan hatékony edzést tarthatunk. A saját testsúlyos kondipark elsősorban az állóképességünket és ilyen módon az általános fizikai kondíciónkat hivatott fejleszteni, míg a komolyabb, súlyokkal felszerelt kondipark azoknak segít, akik az izomtömegüket, valamint a testi erejüket szeretnék az edzéssel megfelelő módon növelni.  

Ha valaki a közvetlen környezetében keres szabadtéri edzési lehetőséget, akkor a legegyszerűbb, ha a Google térképen rákeres a kondipark kifejezésre és ott rögtön a hozzá legközelebbi helyeket fogja megtalálni. A térképen a megfelelő helyet kiválasztva sok esetben képeket is találunk a kondiparkról és így könnyebben ki tudjuk választani, hogy megfelelő-e az adott hely az edzéstervünkhöz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Instagram

[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false showheader=false showbutton=false showfollow=false]