A mosó és szárítógép a modern kor egyik legfantasztikusabb találmánya, én azt állítom. Már a mosógép piacra kerülése is lázba hozta (érthetően) a háziasszonyokat az előző évezredben. Ahogy a szárítógép is hatalmas terhet vett le a szorgos nők válláról. De az a forradalmi megoldás, amit a mosó és szárítógép egyben kínál, az már szinte felbecsülhetetlen.

Bár ezt mindig is tudtam, valójában akkor bizonyosodtam meg róla, amikor ajándékba kaptam az első mosó és szárítógépemet. Akkoriban kisgyermekes anyukaként rengeteg feladat torlódott elém minden nap. A mosatlan szennyes sokszor halmokban állt, így egy „mosómedveként” folyamatosan használtam a mosógépet. Ez önmagában persze nem volt elég a sikerhez, mert textíliák kiválogatása és mosása után ott volt az igazán fárasztó feladat: a teregetés. Egy mosó és szárítógép kétségkívül abban jelentett óriási segítséget, hogy ez a lépés egyszerűen kihagyhatóvá vált.

Ráadásul a mosó és szárítógépünknek köszönhetően még egy (elég régóta tartó és kilátástalannak tűnő) harc véget ért. Ez pedig a pára és penészedés elleni küzdelem volt. Mivel a házunk szigetelése és nyílászáróink cseréje megtörtént, gyakran nem történt kellő szellőztetés, és penész jelent meg a párásabb levegőjű terekben, így a ruhaszárító körül is. A mosó és szárítógépünk működésének hála azonban a levegő víztartalma jelentősen csökkent, és már nem kell páraelszívógéppel, szinte végeláthatatlan szellőztetésekkel küzdeni a penész ellen a falakon.

Ez a gép tehát nemcsak a hétköznapi feladataim ellátásában vált óriási segítségemre, de az otthonunk levegőjének tisztításából is szó szerint kiveszi a részét (közvetetetten, de egyértelműen). Ha tehetném, minden családtagunkat megajándékoznám vele, és tényleg bárkinek jó szívvel ajánlom a beszerzését.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Instagram

[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false showheader=false showbutton=false showfollow=false]