A kertek ékessége a szép, zöld fű, azonban ennek fenntartása sok feladattal jár. Locsolás, nyírás és az eső várása, mind olyan gondok és macerák, amiket az ember legszívesebben levenne a válláról.

Ezekre megoldást nyújthat a műfű, ami egész évben gyönyörű zöld színben pompázik. Amennyiben úgy döntünk, hogy kertünket műfűvel borítjuk be, vannak költségek, amikre számítanunk kell.

A műfű árak igen változóak, pont úgy, ahogy a minőségük is, amit az árért kapunk. Általánosan 1600-2000 ft/m2 körül kezdődik, de találhatunk 10-12000 ft/m2 áron is. Természetesen, a különbség látható, ahogy a minőség is. A műfű árak egyértelműen jelzik, hogy az igazán dús, élethű műfű az, ami drága, de a leglátványosabb is egyben. Márkák között is változhatnak az árak, mivel minden márkának megvan a maga gyártási technikája, eljárása.

Ezek között is megtalálhatóak olcsóbb és drágább opciók is. Amennyiben megvan a műfű, az alábbi költségek jelentkezhetnek még. Egyes üzletek vállalják a méretre szabást, de általában ezt magunknak kell elvégezni. A gotextília árát is hozzá kell adnunk a műfű árakhoz, ami kb. 7-10000 ft/m2. Innentől a legnagyobb kiadást a telepítés jelenti.

Ez anyagonként változik (3 fő anyagtípus van), a középmezőnyt, amit családi házakhoz is szoktak javasolni, 3-6000 ft/m2 áron rakják a szakemberek. Habár, a műfű árak egyszeri költségként igen magasnak tűnhetnek, amennyiben az ember kiszámolja, hogy mennyi idő, energia, pénz a locsolás és fű gondozása, hosszú távon megtérülő befektetésről beszélhetünk.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Instagram

[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false showheader=false showbutton=false showfollow=false]