A villanymotoros autóknak számos előnye van, szemben a belsőégésű motorral szerelt autókkal. Például egyik ilyen villanymotoros előny az azonnali nyomaték, a jobb gyorsulás és gázreakció.

A villanymotor meghajtású autók gyorsulása azért is jobb, mert már az alapjárattól rendelkezésre áll a maximális nyomatékuk. A villanymotor már a nulla fordulatról leadja minden erejét, tehát már álló helyzetből megindítja az autót. Direktben kapcsolódik a hajtott tengelyhez, így az erőátviteli rendszer sem vesz el teljesítményt, és a működésével sem rabol el időt a gyorsulásból. Ezáltal pedig azt sem kell megvárni, amíg a váltó beváltja a megfelelő fokozatot, plusz a motor is a megfelelő fordulatszám tartományba ér és a töltőnyomás is eléri az ideális értéket, hanem azonnali a gázreakció.

Egyszerűbb a villanymotor meghajtású autó felépítése is, valamint nagyobb a megbízhatósága. Ezzel szemben a belsőégésű erőforrások sokkal bonyolultabb és összetettebb rendszerek, melyeket már nincs hova tovább fejleszteni. Ezeknek a motoroknak folyamatos karbantartásra van szükségük, kenésre, hűtésre, törődésre. Kényesebb a kipufogógáz utókezelése is, valamint érzékeny maga a nagynyomású üzemanyagrendszere is.

Továbbá a töltőlevegő hűtés és a komplikált automataváltó. Tehát nagyon komplex rendszert állítottak össze a mérnökök, hogy mindez működjön, ugyanakkor ez bonyolultabb rendszer is. Ha felkeltette érdeklődését a villanymotoros meghajtás, nézzen utána a dcmotor.hu oldalán!

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Instagram

[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false showheader=false showbutton=false showfollow=false]