Otthonunk építésekor sok dologban nem sikerült egyértelmű megoldásra találni. Ilyen volt a melegburkolatok kérdése is. Érdekes módon, a hidegburkolatok esetében nem volt túl sok kérdés: a fürdőszobában, mosókonyhában és konyhában csempe kapott helyet. Ám a melegburkolatoknál mindenki másra szavazott.

Így történt, hogy a mi hálószobánkba padlószőnyeg került, a nappaliba tömör fa, a gyerekszobába pedig laminált padló.

Ha más is bizonytalan lenne, remélem, ez a beszámoló segítségére válik majd. Igyekszem hitelesen és tömören összefoglalni, hogy én mit tapasztaltam az egyes burkolatokról azóta, amióta beköltöztünk 3 évvel ezelőtt.

Padlószőnyeg

A padlószőnyegre azért esett választás, mert a kivitelezőnk szerint ez a legjobb megoldás padlófűtés mellé. Tény, egy valóban „meleg” padlóról van szó. Főleg télen nagyon jól eső érzés rajta lépkedni, de nyáron ez kevésbé igaz. A legnagyobb hátránya a tisztíthatósága. Talán elég annyit elmesélnem, hogy egy alkalommal kedvenc testápolóm flakonja eltört, és tartalma a padlón végezte. Míg egy faburkolaton egy felmosás eltüntette volna az így keletkező foltot, a padlószőnyeg esetében külön tisztító szakember kellett.

Tömör fa

A nappaliba mindenképpen igazi, tömör fát szerettünk volna, ez nem volt kérdés. Végül hajópadlót rakattunk le. Itt azonban nem tudok sokkal több jót felsorolni annál, hogy a fa autentikus anyaga igazi klasszikus „életérzést” ad. Ezen kívül azonban drága volt, és sérülékenynek bizonyult.

Laminált padló

Nálunk a győztes a laminált padló lett. A mi laminált padlónk tartós, könnyű takarítani és abszolút kedvező áron jutottunk hozzá. A laminált padlót mindenkinek jó szívvel ajánlom!

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Instagram

[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false showheader=false showbutton=false showfollow=false]