Amikor tevékenységi körünket valamilyen cégformába szeretnénk önteni és meghatározni, hivatalosan is eladhatóvá tenni szolgáltatásinkat, tájékozódnunk kell, milyen lehetőségeink vannak, és melyik a legaktuálisabb számunkra. Például, miért és mikor és kinek lehet előnyös egy Kft alapítása?

Először az alapvető kérdéseket kell megfogalmazni a cégforma eldöntésére. Az üzleti modell alapkérdései segítenek definiálni, melyik cégforma lesz a releváns döntés. Mit akarunk eladni? Kinek akarjuk eladni? Hol érjük el őket? Mennyi pénzre lesz ehhez szükségünk? Mennyi pénzt várhatunk ebből a tevékenységből? A Kft alapításról azt kell tudni, hogy egy biztonságos forma.

Alapvetően üzleti partner alapon szerveződő cégforma, de van lehetőség egyszemélyes Kft alapítására is. Ez a fajta Kft alapítás akkor jó döntés, ha kizárólag személyesen végez valaki olyan tevékenységet, melynek alacsony költségigénye van. Tehát, szellemi munkát végez valaki, és ezzel teremt értéket. Ugyanakkor bármilyen tevékenységi körrel is kíván valaki vállalkozást alapítani, a Kft alapítás a leginkább javasolt és biztonságos cégforma.

A Kft alapítás során a tagok kizárólag törzsbetéteik erejéig rendelkeznek felelőségvállalással a társaság kötelezettségei iránt, melynek mennyisége a társaság tagjai által birtokolt százalékokban mutatkozik meg. Ezért is biztonságosabb, mint például a Bt. Ilyen esetekben is segíthet a ceghmester.hu oldala, ahol számos sürgős szolgáltatás akár még soron kívül is elérhető az ügyfelek számára.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Instagram

[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false showheader=false showbutton=false showfollow=false]