Egy természetes játszótér létrehozása csodálatos módja annak, hogy gyermekét kitegye a kosz, a növények, a bogarak és más élő és természetes dolgok lenyűgöző világának. Egy ilyen tér kihozza gyermeke elméjéből a belső felfedezőt, tudóst, teológust, szakácsot, filozófust és egyebeket. A kerti játszótér gyerekeknek is végtelenül szórakoztató és sokoldalú játszóteret biztosít, amely a gyerekeket kint tartja aktívan a friss levegőn.

A gyerekek úgy reagálnak a természetre, mint a virágok a méhekre. Világuk megnyílik, és a további szépség és csoda nyilvánvalóvá válik, miközben új ötletek és szemléletmódok születnek. Ha gyermeke ilyen pillantást vet a természetre és annak minden lehetőségére, a szeretet ajándéka felértékelődik benne a bolygó iránt, amely felnőttkorig is kitart.

A természetben történő játszás ösztönzése azzal kezdődik, hogy a gyerekeket bevonják a szabadtéri tevékenységekbe, és elősegítik természetes kíváncsiságukat. A kerti játszótér gyerekeknek szinte mindenét átmozgatja, és ez egy olyan tevékenységi terület, amelyet naponta élvezhetnek. A gyerekek szeretnek olyan projekteket végezni, mint a vetőmagok ültetése, erődök és labirintusok építése, vagy a vad- és háziállatok élőhelyének létrehozása. Végtelen kíváncsiságuk a körülöttük lévő dolgok iránt felöleli a nem manipulált és teljesen természetes vad tereket. A gyermekek maximális érzékszervi élményeket kapnak, amikor a természetnek vannak kitéve, és tágra nyílt szemük a szabadban mindig egyedi. A kerti játszótér építésének megtanulása segíthet a bolygó szeretetének közvetítésében, valamint a tulajdonjog és a felelősség érzésében. Ez lehet valami olyan egyszerű, mint egy kis hely a hátsó udvaron, amelyet a gyermeknek adnak át, hogy a neki tetsző módon fejlődjön, vagy egy tervezett tér, meghatározott tevékenységekkel, amelyek kihasználják a gyermek képességeit, és felkéri őket, hogy műveljék a területet. A kerti játszóterek remek programokkal várják őket, amelyek gyakorlati módon hangsúlyozzák a tanulást és a természetet.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Instagram

[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false showheader=false showbutton=false showfollow=false]